distributie

Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra va aratam 10 motive pentru a alege un parchet stratificat in locul unui parchet laminat

Cititi si ghid de cumparare parchet stratificat, ce este parchetul stratificat si unelte pentru montare.

1. Parchetul din lemn stratificat este natural pe cand cel laminat este facut din aschii de lemn si rasini sintetice presate.

2. Stratul de uzura al parchetului stratificat are o grosime de cel putin 3,5 mm de lemn dur finisat cu 5 straturi de lac ecologic intarit la uscare UV si poate suporta refinisari.

3. Parchetul laminat are un strat de uzura de aproximativ 1mm si nu se poate reconditiona. Costurile de inlocuire si montaj anuleaza avntajul initial al pretului de achizitie.

4. Parchetul triplustratificat poate fi oricand refinisat si i se poate schimba aspectul, poate fi baituit, lacuit, antichizat.

5. Parchetul laminat va ramane la imaginea sa initiala pana cand hartia imprimata cu modelul lemnului se va lua dupa care este recomandat sa se schimbe.

6. In cazul in care apar zgarieturi adanci, amprentari si alte defectiuni vizibile parchetul stratificat poate fi refinisat si revine la aspectul initial.

7. Un alt atu al parchetului triplustratificat este grosimea de 14 mm fata de 12 mm la parchetul laminat.

8. Izolarea termica si fonica este superioara in cazul parchetului triplustratificat.

9. In ceea ce priveste usurinta la montaj ambele produse sunt disponibile in varianta dubli clik

10. pentru o mai buna fixare si sporirea calitatii instalatiei parchetul triplustratificat poate fi lipit de sapa ceea ce ofera un avantaj in cazul podelelor cu incalzire prin pardoseala.

Ce este si procedeul de fabricare

Ok, bugetul dvs. nu permite optarea pentru parchet masiv, dar nici nu vreti sa picati in capcana parchetului laminat. Exista intotdeauna solutii de compromis. Una din acestea se numeste parchet stratificatUn model de parchet stratificat bine facut, chiar daca nu are rezistenta in timp a celui din lemn masiv, poate pacali ochiul... cel putin o perioada. Mai exact, vorbim de parchetul stratificat in acele cazuri in care parchetul se compune din 2 sau 3 straturi din lemn, asamblate industrial, in care stratul aflat la suprafata (cel vizibil) este din lemn de esenta nobila. Stratul din mijloc este de tip panel sau placaj. Grosimea stratului principal variaza intre 2 si 11 mm, in functie de clasa de calitate. Bineinteles, veti alege o clasa de calitate tinand cont de necesitatile practice, si anume de traficul pe care parchetul va trebui sa il suporte de-a lungul anilor.

Parchet stratificat. Motive care stau la baza alegerii ofertei noastre de parchet stratificat

Daca aveti inclinatii eco, un model de parchet stratificat va va mai linisti si constiinta. In procesul de realizare al parchetului stratificat se consuma mult mai putin lemn decat in cazul parchetului masiv. Sau, daca nu aveti ani pentru un parchet masiv de esenta nobila, puteti alege unul stratificat. La noi veti gasi oricum toate tipurile de parchet, astfel incat sa va incadrati si in buget si sa fie si ce ati visat intotdeauna. 

Exista doua tipuri de parchet - parchet clasic sau vechi, si parchet stratificat, iar diferenta principala este de constructie. Parchetul multistrat este alcatuit din doua sau trei straturi lipite impreuna sub un unghi de 90 de grade. Stratul superior al parchetului multistrat este confectionat din lemn de esenta tare, iar celelalte straturi sunt de asemenea 100% din lemn (brad, pin sau molid si furnir din aceeasi specie de lemn).

Parchetul multistrat consta din urmatoarele straturi: 

 • Protectia parchetului - lac mat de aur lucios
 • Stratul superior de parchet din lemn de esenta tare
 • Stratul de mijloc compus intr-un mod care confera stabilitate placii de parchet
 • Stratul de echilibrare a suportului - stabilizeaza placa
 • Parchetul multistrat este lacuit in fabrica si pregatit pentru a fi instalat imediat dupa cumparare.

AVANTAJELE PARCHETULUI:

 • Caracteristicile parchetului pot fi vazute mai jos:
 • Parchetul este livrat sub forma de placi gata de instalare!
 • Parchetul este instalat fara lipire, prin potrivirea placilor folosind un sistem T-lockTM de ultima ora, care asigura imbinari sigure, puternice si aproape invizibile.
 • Podelele din parchet stratificat sunt fabricate din lemn de cea mai buna calitate.
 • Colectia de parchet Casa Bambus include peste 80 de modele produse din 10 specii diferite de lemn traditional si exotic de pe toate continentele.

INSTALAREA PARCHETULUI:

Parchetul stratificat este livrat sub forma de placi gata de instalare! Parchetul este instalat fara lipire, prin potrivirea placilor folosind un sistem T-lockTM de ultima ora, care asigura imbinari sigure, puternice si aproape invizibile.

Instalarea parchetului este posibila numai pe substraturi care sunt stabile, fara praf, dinti, fisuri si alte deteriorari. Podelele pot fi instalate acolo unde exista incalzire prin pardoseala. Incalzirea in pardoseala trebuie montata intr-un mod sigur, fara zone reci, iar temperatura pe suprafata parchetului nu trebuie sa depaseasca 27 ° C. Speciile din lemn ca acestea sunt foarte recomandate deoarece sunt foarte sensibile la temperaturile instabile. 

Va recomandam sa puneti folii protectoare pe picioarele mobilierului mobil (scaune, mese, fotolii etc.) pentru a evita zgarierea inutila si deteriorarea podelei. De asemenea, nu impingeti niciodata mobilier greu sau alte obiecte grele pe parchet - ceea ce duce intotdeauna la deteriorarea suprafetei parchetului. Pentru a evita astfel de aparitii, utilizati tampoane de protectie! 

INTRETINEREA PARCHETULUI:

Podelele de parchet stratificat sunt, fara indoiala, cea mai buna alegere pentru o intretinere usoara. Curatarea regulata a parchetului va va ajuta sa dureze mai mult si sa  aratei perfect. Produsele de curatare  sunt sigure pentru oameni si pentru mediul inconjurator si asigura o foarte lunga durata de viata a parchetului. Nu se recomanda aplicarea a foarte multa apa pe parchet - intretinerea parchetului include stergerea cu o carpa umeda, uda niciodata. Orice scurgere de apa de pe podea poate provoca deformari si deteriorari permanente!

Daca doriti sa aflati mai multe despre parchet, aruncati o privire la colectiile noastre sau contactati-ne prin formularul de contact.

Parchetul stratificat este livrat sub forma de placi gata de instalare! Parchetul stratificat este instalat fara lipire, prin potrivirea placilor folosind un sistem T-lockTM de ultima ora, care asigura imbinari sigure, puternice si aproape invizibile.

Instalarea parchetului este posibila numai pe substraturi care sunt stabile, fara praf, denivelari, fisuri si alte deteriorari. Podelele pot fi instalate acolo unde exista incalzire prin pardoseala. Incalzirea in pardoseala trebuie montata intr-un mod sigur, fara zone reci, iar temperatura pe suprafata parchetului nu trebuie sa depaseasca 27 ° C. Speciile de lemn ca acestea sunt foarte recomandate deoarece sunt foarte sensibile la temperaturile instabile.

Va recomandam sa puneti folii protectoare pe picioarele mobilierului mobil (scaune, mese, fotolii etc.) pentru a evita zgarierea inutila si deteriorarea podelei. De asemenea, nu impingeti niciodata mobilier greu sau alte obiecte grele pe parchet - ceea ce duce intotdeauna la deteriorarea suprafetei parchetului.

Unul dintre avantajele parchetului stratificat este faptul ca e mai stabil decat podelele clasice. Acest lucru se datoreaza faptului ca este realizat din trei straturi de lemn la un unghi de 90 de grade unul fata de celalalt pentru a reduce miscarea in lemn.

Stratul superior este realizat din lemn selectat cu atentie si se numeste stratul de uzura. Este de 2,5-3,2 mm grosime si poate fi slefuit de doua pana la trei ori. Dedesubt este un corp avansat care absoarbe impactul si garanteaza stabilitatea ridicata a podelei. Mai jos este o foaie de lemn certificat ecologic, care ofera fiecarui tabla un echilibru perfect. Deoarece sunt invizibile, ele pot fi fabricate din tipuri mai ieftine de lemn, adesea mai ieftine decat podele din lemn masiv.

Avantaje oferite de parchetul din lemn: 

 • Parchetul din lemn masiv este frumos si are o durata lunga de viata;
 • Parchetul din lemn masiv este mai greu afectat de umiditate si de modificarile de temperatura;
 • Parchetul este fabricat din lemn de 100% si este stabil;
 • Este usor de asezat si este adesea mai ieftin decat podele din lemn masiv clasice;
 • Va oferi de fiecare data o caldura speciala casei.