distributie

Parchet triplu stratificat calitativ


Ca alternativa de compromis (din prisma bugetului), se poate apela si la parchet triplu stratificat.

Cititi si despre parchetul din bambus si montare parchet bambus. Parchetul este o componenta foarte importanta a oricarei amenajari interioare. El va trasa stilul si atmosfera locuintei. Daca va doriti un stil puternic, personal, este clar ca va trebui sa optati pentru unul din lemn natural, eventual chiar parchet masiv.
Cititi despre diferentele dintre parchetul dublu si triplu stratificat.

Ca alternativa de compromis (din prisma bugetului), se poate apela si la parchet triplu stratificat. Si acest parchet este tot din lemn natural, insa in acest caz doar stratul de la suprafata, cu o grosime de pana la 11 cm este de esenta nobila. Straturile insa se dispun avand sensurile de orientare a fibrei perpendiculare, fapt ce confera o mai mare rezistenta decat in cazul lemnului masiv, fiind si mai putin sensibil la modificarile (contractiile si dilatarile cauzate de temperatura si umiditate. Iar daca se detaliaza compozitia parchetului triplu stratificat, trebuie sa se aminteasca si cele 7 straturi protectoare de lac. Primele doua straturi sunt de lac exterior, uscat cu raze UV (lac ceramic). Urmeaza alte trei straturi de lac acrilic de fond, spaclu acrilic, strat de grund, si cele trei straturi, cel de esenta tare si cele inferioare, din lemn de conifere. 
Pentru mai multe informatii accesati si paginile Cum se curata parchetul, Parchet triplu stratificat si Cum se intretine parchetul triplu stratificat.

Aflati mai multe despre caracteristicile si intretinerea parchetului triplu stratificat.

Parchetul triplustratificat se bucura de o popularitate tot mai mare.

Numeroasele avantaje comparativ cu podele din lemn masiv

Grosimea mai mica: Pardoselile din lemn multistrat au o grosime totala similara cu podeaua de lemn masi. In primul rand, aceasta face ca inaltimea structurala sa fie mai mica, iar legatura dintre cele doua este mult mai usoara.

Este optim pentru incalzirea in pardoseala: Parchetul cu mai multe straturi este solutia ideala pentru incalzirea in pardoseala. Datorita grosimii totale mai reduse, parchetul multistrat are o rezistenta scazuta la transferul de caldura. Toate podelele din lemn sunt potrivite pentru utilizare in combinatie cu incalzirea in pardoseala.

Minimizati contractia si expansiunea: atunci cand podeaua este incalzita sau este foarte frig in camera este foarte important si bine de stiut faptul ca acest tip de lemn nu se contracta si nu se extinde. Pardoselile din lemn cu mai multe straturi prezinta o diminuare substantiala a decalajelor si o stabilitate mai mare a formei decat placile din lemn masiv.

Sustenabilitatea: este o conceptie gresita raspandita ca placile din lemn masiv pot fi slefuite cat de des doriti. In realitate, acest lucru nu este recomandat, deoarece articulatia limbii si canelurii va fi atinsa dupa cateva procese de slefuire, in functie de inaltimea imbinarii, cauzand deteriorarea conexiunilor de placa de podea. Parchetul de parchet cu o structura multi-strat si cel putin 2,5 mm poate fi folosit in orice moment. Cu toate acestea, acest lucru nu este adesea necesar.

Avantaj clar in comparatie cu podelele din furnir subtire

Stratul superior este mai gros: stratul superior de uzura al parchetului multistrat este un avantaj clar fata de podelele subtiri, care utilizeaza doar un strat fin de lemn superior de mai putin de 2,5 mm. Stratul superior subtire inseamna ca aceasta podea este substantial mai putin rezistenta si nu poate fi renovata, deoarece nu este posibil in acest caz.

Echilibru ecologic pozitiv comparativ cu parchetul laminat si vinil

Parchetul multistrat este fabricat din lemn natural regenerabil. Astfel, se unesc toate avantajele acestei materii prime exclusive.

Suprafata naturala din lemn: Stratul superior al pardoselilor laminate este o folie decorativa foarte subtire care este laminata pe o placa compozit din lemn. Deci, suprafata este libera de materiale naturale. Vinilul este un produs artificial 100%: lacul vinilic este o clorura de polivinil. Suprafata sa formeaza folie de lac. Veti simti o diferenta substantiala intre o suprafata artificiala si o suprafata naturala a lemnului, daca va aflati desculti pe o placa de lemn si apoi pe un strat de vinil sau laminat. Doar lemnul real poate produce confortul si caldura reala pe care o imitatie artificiala nu o poate face.

Confort climatic sanatos: Parchetul oxidat cu ulei imbunatateste climatul camerei si are un efect pozitiv asupra sanatatii si bunastarii dumneavoastra. Podelele artificiale nu pot face acest lucru

O acustica mai buna: Sunetul se aude mai bine pe podelele naturale decat artificiale. Pardoseala laminata produce zgomot puternic atunci cand mergeti pe ea. Nici izolarea fonica a piciorului nu poate ajuta aici. Izolarea fonica a piciorului functioneaza numai in jos si spre camerele invecinate, dar nu influenteaza zgomotul din camera.

Poate fi reparat daca este necesar: atat in viata de zi cu zi sau intr-un mediu profesional - podelele trebuie sa reziste mult. Elementele grele pot deteriora podeaua, ducand la zgarieturi sau chiar gauri. Vinilul este deosebit de sensibil deoarece este un material foarte moale. Reparatiile de suprafata pe parchet multistrat nu reprezinta o problema in cazul utilizarii re-uleioase sau slefuite. Acest tip de reparatii nu este posibil pe podele din vinil si laminat.

Eliminarea ecologica: pardoselile din lemn sunt foarte durabile si va vor oferi placere  multi ani. Cu toate acestea, daca aveti nevoie sa aruncati podeaua din lemn natural, eliminarea este fara probleme. Dimpotriva: elementele din lemn pot fi utilizate pentru producerea de energie. In schimb, eliminarea podelelor laminate si de vinil este permisa numai in instalatiile speciale de incinerare.

Avantaje comparativ cu covorul

Curatare simpla: Parchetul poate fi curatat prin maturare, aspirare si curatare umeda. Cu covoarele, pe de alta parte, murdaria adanc inradacinata nu poate fi complet eliminata in ciuda aspiratiei regulate. Aceasta necesita curatare complexa cu dispozitive speciale si agenti de curatare.

Climatizarea camerei sanatoase: Podelele din lemn lubrifiat cu oxidanti au efectul cel mai pozitiv asupra camerei. Dupa stergerea umeda, podeaua se intoarce in aer in incapere. Bine pentru aerul din camera - bun pentru sanatatea ta!

Mai multe puncte in comparatie cu pardoselile din piatra naturala si pardoseala din lamele.

Suprafata curata si uniforma: o suprafata de parchet creeaza o podea uniforma, fara a avea nevoie de imbinari perturbatoare atunci cand se aplica pardoseli naturale. Lacurile sunt, de asemenea, utilizate frecvent pentru a colecta murdaria si au nevoie de curatare intensiva. Aceasta munca suplimentara este salvata cu parchetul stratificat.

Reparatii si schimbari simple: Suprafata parchetului multistrat cu ulei oxidat este dezvaluita atunci cand este re-lubrifiata sau slefuita. Si nu este o problema. Elementele individuale pot fi indepartate cu usurinta de catre un profesionist. Schimbarea partilor individuale cu bucati noi, este posibila numai cu mare dificultate si necesita mult efort in cazul altor tipuri de parchet. 

Caldura placuta innascuta: Suprafata parchetului cu ulei oxidat este intotdeauna cald sub picioare si astfel va ofera un sentiment confortabil. Mai ales daca mergeti desculti sau intr-un loc cald acasa. Acest lucru este, de asemenea, un avantaj clar daca aveti multi copii pe podea. Incalzirea in pardoseala nu este intotdeauna necesara datorita faptului ca podeaua deja se simte cald in mod natural.