distributie

INSTRUCTIUNI INSTALARE

Nota: Va rugam sa cititi si sa revizuiti toate instructiunile de instalare inainte de a incepe instalarea propriu-zisa.

Informatii generale

1. Metode de precautie inainte de instalare:

Nu deschideti cutiile inainte de instalare. Depozitati si aclimatizati cutiile nedeschise intr-o incapere inchisa. Constructiile noi trebuie sa fie inchise si sa aiba aer conditionat  sau unitati de incalzire pe durata lunilor de iarna. Conditiile recomandate in camere, pentru instalare, sunt: umiditatea aerului 45-60%, temperatura suprafeţei minim 15ºC, şi temperatura aerului 16-22 ºC.  
Inainte de instalare, inspectati pardoselile in timpul zilei, pentru orice defect vizibil sau stricaciune si de asemenea, verificati culoarea si textura. Casa Bambus nu accepta reclamatii dupa ce parchetul a fost instalat.

2. Directii de instalare:

Directia de instalare a parchet ului depinde, de obicei, de principala sursa de lumina care cade in camera. Pentru o aparitie perfecta, pardoselile ar trebui sa fie paralele cu lumina de intrare. Proportiile camerei pot fi accentuate de directia in care parchetul este intins.
Lemnul de culoare deschisa face camerele mici sa para mai mari.
La instalarea flotanta  pe suprafete mai mari de 10 m, in lungime sau latime trebuie lasat un rost de dilatare. Aplicati un material flexibil peste acest rost de dilatare. Asigurati-va ca pardoselile sunt intotdeauna intinse longitudinal in coridoarele inguste.
Cand se instaleaza in incaperi in forma de T,L sau U, separati suprafetele de podele/parchet in concordanta cu intinderea camerei  utilizand profile de sistem adecvate.
In spatiile comerciale/publice, noi recomandam instalarea cu adeziv.
Pentru instalarea cu adeziv, solicitati instructiunile de instalare la echipa de vanzari Casa Bambus (tel: 021 319 24 22, intre orele 10.00-18.00, de luni pana vineri).
Parchetul cu invelis isolator integrat nu este compatibil cu instalarea cu adeziv.

3.  Verificarea umiditatii sapei:

Umiditatea sapei trebuie masurata utilizand un aparat de masurare a umiditatii, un hidrometru (CM aparat).
Limita  nivelului de umiditate:
Sapele de ciment maxim 2%CM, cu incalzire in pardoseala 1,8%CM; sapele anhydride maxim 0,5%CM, cu incalzire in pardoseala 0,3%CM.
Cand se instaleaza parchet peste sapa nou turnata si compacta sau strat suport din mortar aruncat – dupa o perioada de uscare de cel putin 6-8 saptamani – sau peste incalzire prin pardoseala, intotdeauna utilizati folie de 0,2 mm, ca un invelis pentru protejarea impotriva umiditatii. Cand instalati parchetul in camere cu temperatura invariabila, este necesar sa se instaleze o bariera impotriva umiditatii.

4. Instalarea pe incalzirea prin pardoseala:

Cand se instaleaza parchetul peste incalzirea prin pardoseala, sapa trebuie turnata in concordanta cu standardele germane DIN 1853. Inainte de a incepe instalarea parchetului, verificati daca sistemul de incalzire prin pardoseala a fost instalat conform DIN EN 1264 si DIN 4725 si daca faza preparatorie de incalzire a fost finalizata.

5. Intretinerea:

Clean Uzin   - produs special creat pentru a fi folosit in fiecare zi la curatarea podelelor de parchet lacuit.
Pentru mai multe detalii contactati Casa Bambus.
Curatarea uscata:
In general este suficient sa curatati parchetul uscat utilizand un mop, o matura fina sau aspiratorul. Pentru o curatare mai eficienta va recomandam laveta Easy Clean.
Curatarea cu mopul umed:
Recomandam curatrarea cu mopul umed a suprafetei parchetului dvs. de regula cu  Polish diluat cu apa. Frecventa curatarii parchetului depinde de traficul la care este supus.

6.  INSTRUCTIUNI DE INSTALARE:

Atentie: Cititi cu atentie, de la inceput la sfarsit, inainte de instalare!
Unelte necesare: cub pentru batere, distantator, unealta de impins, ciocan (min 800 g); pentru taiere e de ajuns un simplu ferestrau de mana.
Intotdeauna utilizati folie de 0,2 mm suprapusa de 30 cm, ca substrat cand instalati parchetul stratificat peste sapa compacta sau peste sapa din mortar aruncat sau peste incalzire prin pardoseala. Intindeti invelisul de dedesubt peste toata suprafata . Dupa ce ati instalat  plinta , taiati folia la marginea superioara a plintei.
Pentru izolatii fonice si pentru a diminua iregularitatile sapei, puneti dedesubt pluta de 2 mm grosime. Nu suprapuneti. Gama noastra de accesorii ofera si alternative pentru izolatii. Asfalt-bitumul si carpetarea nu sunt compatibile pentru izolarea fonica. Parchetul cu invelis izolator integrat nu este compatibil cu instalarea cu adeziv.
Incepeti instalarea din coltul din partea dreapta a camerei si fixati prima placa de parchet cu ajutorul distantatorului (pastrati rosturi de dilatare de 10-15 mm perimetral).
Intotdeauna aliniati placile cu feder-ul paralel cu peretele. Puneti lamelele din primul rand in parti scurte orizontale utilizand ciocanul si cubul pentru batere.
Pentru a putea imbina foarte bine lamelele, din cand in cand, in partile scurte, faceti un unghi in partea stanga intre placile pe care doriti sa le imbinati.
Masurati ultima placa a primului rand si nu uitati sa lasati un rost de 10-15 mm intre lamela si perete. Taiati lamela pentru a o ajusta si fixati-o cu aparatul de impins.
Incepeti al doilea rand cu lamela din primul rand. Aceasta reduce pierderile.
Randurile ramase ar trebui instalate placa cu placa. Intai, placa este asamblata in randul precedent pe partea mai lunga aplicand putin fortat. Bataia usoara cu cubul este ceruta.
Dupa aceea imbinati placa orizontal cu placa din dreapta la partea scurta, folosind ciocanul si cubul sau, in locurile greu accesibile, unealta de impins.
Daca radiatorul are conducta in afara pardoselii, decupati si taiati lamela (marimea decupajului depinde de conducta si de spatiul de dilatare cerut).
In zona usilor montati un suport potrivit pentru a asigura spatial necesar deschiderii. Acest lucru este valabil si daca acelasi parchet va fi montat si in camera imediat urmatoare. In acest caz, un profil de trecere ar trebui folosit pentru a acoperi rostul de dilatare cerut. Lasati un spatiu de dilatare de aproximativ 5 mm intre lamela si baza suportului. Ca regula, trebuie utilizat un ferestrau fin pentru a taia un rost de grosimea lamelei in rama usii pentru a permite parchetului sa se extinda.
Taiati la masura si fixati lamelele ultimului rand. Lasati un rost de 10-15 mm intre lamela si perete. Asigurati-va ca ati inlaturat toate distantatoarele de indata ce parchetul a fost montat. Montati plinta.
O alta metoda de a instala este Top Connect/ Dublu Click- este tehnica instalarii treptate: intai puneti lamele pe mai multe randuri doar pe lungime, incepand cu coltul din partea dreapta a camerei. Dupa aceea imbinati lamelele intre ele pe partile scurte utilizand ciocanul si cubul pentru batere. Procedati la fel pentru a instala si celelalte randuri. Parchetul stratificat este gata finisat cu chit, grund si lac ( ulei ).