distributie

Etape raschetare parchet

Dupa ce parchetul este consolidat vom trece la eliminarea stratului vechi de lac. Vom face acest lucru utilizand o masia de raschetat si hartei cu granulatii mari.

Se va trece la o slefuire mai fina a parchetului utilizand hartie abraziva. Pentru spatii inguste vom utiliza o masina cu dimensiuni reduse denumita masina de margini.

Pentru chituire vom utiliza rasini de legatura care au proprietati elastice si care se amesteca cu praful de lemn ce rezulta din slefuirea fina. Este gresita uilizarea pe post de chit a unui adeziv cu praf de lemn. Dupa ce se aplica chitul vom astepta pana cand acesta este tare. Chitul se slefuietse utilizannd hartii cu granulatie foarte fina. In cazul in care descoperim ca rosturile nu suntt in totalitate acoperite se va relua ori de cate ori este necesar operatiunea de chituire.

Dupa chituire si dupa slefuirea chitului se va trece la o faza de finisare superioara si se va utiliza si o alta masina cu disc. E prima etapa dintr-un sir ce diferentiaza finisajul bun de unul de calitate slaba. Cu masina se va icnepe finisarea utilizand discuti abrazive tinand cont de esenta din care este parchetul facut. Se va continua finisarea cu discuri cu granulatie super fina. La final parchetul va trebui sa aiba o suprafata foarte neteda.

 

Inainte de a applica grundul parchetul va trebui sa fie aspirat cu mare atentie de foarte multe ori pentru a se elimina praful. Grundul ca acea si rol de amorsa pentru lac pentru ca va inchide porii lemnului iar lacul se va distribui uniform fara sa existe pete si fara sa fie pericolul de a se exfolia. Se aplica in strat cat mai subtire cu un trafalet special care nu lasa sa se formeze bule si se asteapta intarirea pentru minim 12 ore. Dupa ce se intareste se va spefui utilizand o plasa abraziva cu granulatie mare si se strege cu un material antistatic.