distributie

Sfaturi parchet triplu stratificat

Atunci cand doriti sa montati parchet triplu stratificat este recomandat sa aveti in vedere cateva lucruri si sa tineti cont de cateva detalii.

Incepetai cu masurarea latimii camerei si calculati cate randuri de placi sunt necesare. De cele mai multe ori placile pot fi instalate prin clik fara adeziv.

Parchet triplu stratificat

Montajul se face de la stanga la dreapta, incepand de la perete si placa este orientata cu latura pe imbinarea superioara. Distanta intre placi de la perete se poate regla mai tarziu, folosind pene dupa ce au fost instalate trei sau patru randuri de placi.

Inlaturati sistemul de imbinare alplacilor aflate spre perete pentru a asigura spatiul optim de expansiune. Acest lucru trebuie luat in considerare pentru toate zonele de contact cu peretii. Placa urmatoare se munteaza imbinand pe latura scurta in unghi si apoi coborand spre suprafata de suport.

Puteti fixa mult mai usor placile prin balansarea usoara sus jos. Aveti grija ca la sfarsit sa nu deteriorati capetele placilor. Nu indoiti puternic placile pentru ca vor aparea microfractiuni pe suprafata lacuita, decupati si masurati ultimaplaca tinand cont si de spatiul de dilatatie si instalati-o. daca peretele nu este drept puteti rezolva acest lucru decupand corespunzator primul rand.

Dupa ce ati terminat de instalat parchet triplu stratificat scoateti penele si instalati ultimul rand, stergeti eventualele pete cu o carpa umeda. Instalati praguri si plinte. Nu montati plinta prea strans lipita de parchet si nu prindeti pragurile de parchet.

Daca lucrarile continua protejati parchetul cu bucati din plastic. Nu folositi folie de plastic. Aceasta poate cauza condens si poate afecta calitatea finala a lucrarii.

Instalarea parchetului din lemn trebuie sa fie ultima faza de decorare interioara.

Placile de parchet triplu stratificat sunt livrate finisate, fie cu lac fie cu uleiuri pe baza de apa. Placile nu contin formaldehida sau alte substante nocive.

Amplasati covorase pentru sters atat inainte cat si dupa usa. Atentie la locul in care depozitati pantofii.

Nu folositi cantitati mari de apa la curatarea parchetului.

 

Zonele murdare ar trebui sa fie sterse cu carpa imbibata in solutie de curatare. Evitati sa folositi cantitati mari de apa atunci cand curatati suprafete din lemn.

Pentru mai multe informatii accesati pagina Parchet triplu stratificat