distributie

Sfaturi intretinere parchet masiv

Repararea si curatarea parchetului din lemn masiv

Parchetul din lemn masiv se intretine usor si nu intotdeauna se poate evita petele si zgarieturile, prin urmare e necesar sa stim cum se poate curata si repara, in asa fel incat sa arate ca nou.

Un prim ajutor in intretinerea parchetului depinde de suprafata acestuia. Daca zgarieturile si petele penetreaza doar emailul si nu ajunge la lemn atunci trebuie doar sa finisezi cu un strat nou de email.

Emailul de suprafata cum ar fi lacul, emailul sau selacul formeaza un strat de protectie pe suprafata lemnului.pe suprafata lemnului. Cel mai des folosit email pentru finisarea suprafetelor din lemn este uretanul.

Atunci cand doriti sa indepartati petele de pe un parchet masiv indiferent din ce esenta de lmn masiv ar fi, va recomandam sa incepeti intotdeauna cu exteriorul petei si sa folositi aceeasi esenta pe care o foloseste si producatorul dar si emailuri care au fost folosite la parchet.

Pete parchet masiv

Cele mai comune pete si mijloace de curatare pentru parchet masiv sunt:

1. Guma de mestecat, creioanele colorate si ceara. Pot fi indepartate aplicand o punga de gheata peste pata si tinand pana cand pata devine sfaramicioasa si se poate indeparta. Curatati cu produse speciale care contin uretan.

2. Scrumul de tigara se indeparteaza stergand cu hartie abraziva pana cand zona arsa nu mai este vizibila. Colorati cu aceeasi culoare cu care a fost colorat parchetul, culoare pe care o gasiti la producator sau la un magazin special. Aplicati apoi email uretan. Pentru arsuri intrate adanc in lemn este posibil sa fie nevoie sa schimbati bucata arsa.

3. Mancare, pete, apa, urme de caine – se indeparteaza cu substante speciale pentru email uretan, pentru a indeparta urmele si petele. Urmele mai dificile pot necesita curatare suplimentara dar tot cu produse speciale din lemn.

4. Uleiul si petele de grasime se indeparteaza stergand suprafata cu un detergent special pentru uretan, fara apa.

5. Zgarieturile se repara cu un kit special pentru uretan ce poate fi gasit la orice comerciant de parchet.

Cea mai buna cale de intretinere a parchetul din lemn masiv este prevenirea deteriorarii acestuia. Intretinerea parchetului este foarte simpla.

1. Aspira si matura regulat. Nu folosi aspiratorul cu perii abrazive care pot zgaria parchetul

2. Sterge imediat petele si urmele pe care le vezi. Repara si finiseaza parchetul daca e nevoie. Cu cat sunt reparate imperfectiunile mai repede cu atat este mai putin probabil sa se deterioreze mai mult.

3. Daca emailul de pe parchet nu are luciu trebuie curatat bine pentru a se indeparta excesul de praf si ceara. Daca parchetul ramane fara stralucire inseamna ca trebuie refinisat. Parchetul pe care se circula intens trebuie refacut mai des.

Mai multe informatii puteti vedea accesand pagina parchet masiv