distributie

Parchet stratificat sfaturi si recomandari pentru montare

Nu desfaceti cutiile inainte de instalare. Aclimatizati si depozitati cutiile nedefacute intr-o incapere inchisa. In cazul constructiilor noi, acestea trebuie sa fie inchise si sa aiba aer conditionat sau unitati de incalzire pe timp de iarna. Temperatura pentru instalare este de 16-22 grade. Inainte de instalare va recomandam sa inspectati pardoselile pe timpul zilei pentru a vedea defectele si sa verificati culoarea si textura parchetului.

Pentru a obtine un aspect perfect parchetul trebuie sa fie paralel cu lumina de intrare.  Proportiile pot fi accentuate de directia in care este intins parchetul. Lemnul de culoare deschisa face camerele mici sa para mai mari. Pentru holuri inguste, asigurati-va ca parchetul este intins longitudinal.

Verificati umiditatea sapei.

Aceasta se verifica folosid un aparat special de masura numit hidrometru. Atunci cand montati parchetul intr-o camera cu umiditate invariabila este necesar sa instalati o bariera impotriva umiditatii.

Curatarea parchetului stratificat

Se face cu produse speciale de curatare. Curatarea poate fi de doua feluri: uscata – cu matura, mopul uscat sau aspiratorul sau umeda. Frecventa curatarii depinde de traficul la  care este supus.

Instalare parchet stratificat. Montare parchet stratificat

Unelte necesare: distantator, unelte pentru impins, ciocan, ferastrau, cub pentru batere.

Folositi intotdeauna folie de 0.2 mm suprapusa de 30 de cm, atunci cand instalati parchet stratificat peste sapa compacta, incalzire prin pardoseala sau sapa din mortar aruncat.

 Pentru izolatii fonice sau pentru a diminua neregulile sapei pe care puneti parchet stratificat puteti pune dedesubt pluta de 2 mm grosime.

Izolare parchet stratificat

Retineti ca asfalt-bitumul si carpetarea nu sunt compatibile pentru izolare fonica, si parchetul cu invelis izolator integrat nu este compatibil cu instalarea folosind adezivul.

Va recomandam sa incepeti instalarea din coltul din dreapta al camerei si sa fixati prima placa de parchet folosind distantatorul. Aliniati placile de parchet cu feder-ul paralel cu peretele.

Masurati ultima placa a primului rand si lasati un rost de 10-15 mm intre lamele si perete. Taiati lamelele pentru a le ajusta si fixati-le cu aparatul de impins.

Recomandat este sa incepeti al doilea rand cu lamela din primul pentru a reduce pierderile. Randurile care raman trebuie instalate cu placa. Placa este asamblata in randul precedent si se cere bataia usoara cu cubul.

Daca instalati parchetul pe incalzirea in pardoseala si radiatorul are conducta in afara pardoselii, decupati lamela. Daca acelasi parchet va fi montat si in camera urmatoare faceti un profil de trecere pentru a acoperi rostul de dilatare cerut.

Trebuie folosit un ferastrau fin pentru a taia un rost de grosimea lamelei in rama usii pentru a permite parchetului sa se extinda.

 

Mai multe detalii puteti gasi accesand pagina Parchet stratificat.