distributie

Inainte de a incepe sa montati parchetul trebuie sa fiti siguri ca podeaua este pregatita, verificand unele aspecte esentiale. Trebuie sa va asigurati ca suprafetele sunt perfect line. Curatarea este a doua etapa. Nu ar trebui sa existe resturi de tencuiala sau de praf. Nu in ultimul rand podeaua trebuie sa fie uscata perfect. Este recomandat ca atunci cand se toarna sapa si pana la montare sa treaca 10 zile.

Montarea parchetului masiv se va face la finalul lucrarilor de renovare a locuintei fiind deci si ultma etapa. Un alt sfat important, atunci cand se cumpara parchetul este sa adaugati 10% la suprafata totala a incaperii pentru a cuprinde si pierderile care se datoreaza taierilor facute la montaj.

O varianta foarte buna de montare a parchetului este ca lungimea placilor de lemn sa se orienteze in paralel cu cel mai lung perete din incapere.

Directia de montare a placilor ar trebui sa tina cont de modul de amplasare al camerei, de localizarea usii de la intrare si de pozitionarea ferestrelor. Se pot intinde si cateva randuri de parchet fara sa le lipiti pentru a va confirma decizia in ceea ce priveste directia.

In cazul in care camera este pregatita pentru a fi instalata si toate materialele sau sculele se afla la locul lor un instalator care are experienta poate sa monteze in jur de 60 mp pe zi.

Aceasta metoda presupune si lipirea parchetului masiv de podea iar metoda este similara cu cea de montare a faiantei si gresiei. Se va folosi un adeziv care sa reziste la umezeala. Se incepe cu peretii exteriori si se intinde adezivul intre 4-5 placi de parchet. Dupa ce se aplica adezivul pe i sapa, placile de parchet ar trebui asezate imediat, si se va intrepatrunde federul spre perete.

Dupa ce repetati operatiunile descrise mai sus si terminati de instalat parchetul in toata camera, urmeaza si montarea plintei. Aceasta se va monta utilizand acelasi adesiv si folosind elemente de imbinare pentru a se obtine o line perfect continua de-a lungul peretilor si colturilor> imbinari si coltari interiori si exteriori.

Curatati si suprafata parchetului si aspirati bine pentru a elimina urmele de adeziv, praf sau lemn.