distributie

Sfaturi adeziv parchet

 

Pentru lamele mici cu o lungime maxima de 400 mm se foloseste adeziv pentru parchet. Dispersiile sunt flexibile si contin apa. Adezivul cu o singura componenta sau doua componente au aceleasi proprietati.

 

Contra: Apa continuta in acestea poate cauza probleme cand lemnul este prelucrat, ca de exemplu lemnul de fag. Pericolul de deformare al acestuia este mai mare in cazul in care in pulberea de adeziv s-a adaugat mai multa apa decat a fost recomandat de producator. In timpul functionarii trebuie sa avem grija sa nu patam suprafata exterioara deoarece banda de adeziv poate provoca decolorarea.

Adeziv parchet universal pentru lemn

Pentru lamele  mari si mici sunt potrivite: rasini sintetice, adezivi solvent ce sunt mai putin flexibile si durabile decat adezivii de dispersie. Se usuca repede si sunt insensibili la conditiile climatice din camera.

Contra: dupa intarire se formeaza foarte  greu si nu este foarte flexibil.

O trasatura a adezivilor poliuretanici monocomponenti este ca sunt foarte flexibili, nu afecteaza lucrul cu lemnul spre deosebire de adezivii pe baza de solventi.

Contra: acest lucru duce la deformare rapida in lemn chiar si cauzeaza mici schimbari de umiditate mai ales atunci cand piesele din lemn sunt unite prin contact direct.

Adezivii poliuretanici bicomponenti sunt mai flexibili si mai durabili decat cei care au la baza solventi. Dezavantaje: necesitatea de a amesteca doua tipuri de lipici ne poate face sa gresim proportiile. Dupa ce se amesteca cei doi solventi amestecul poate fi folosit pentru o ora sau doua.

Adeziv parchet bicomponent epoxi poliuretanici au toate avantajele adezivilor bicomponenti si in plus ofera o buna adeziunein substrat. Dezavantaje: dupa amestecare poate fi folosit maxim o ora sau doua. Uscarea este dependenta de temperatura mediului ambiant, si poate fi folosit cand temperatura din substrat nu este mai mica de 10 grade sau mai mare de 30.

Adezivii servesc pentru mai mu;te scopuri, de la lipirea pardoselii avand scopul de a tine podeaua fixa, pana la lipirea altor piese is obiecte din lemn sau ceramice. 

Informatii complete puteti gasi accesand pagina Adeziv parchet