distributie

Slefuirea este un procedeu mecanizat prin care se avita efortul considerabil pe care il faceau vechii meseriasi care rindeluiau si finisau manual podelele.

Cititi mai multe despre raschetarea parchetului

Odata cu aparitia acestor metode a fost necesara si specializarea celor care le pun in prcatica, specializare ce are legatura si cu utilizarea echiopamentelor si cu caracteristicile lemnului.

Slefuirea parchetului este operatiunea pe care multi o numesc raschetare si, desi nu pare este un procedeu complex. In trecut parchetul se finisa manual prin raschetare cu ajutorul unei lamele din metal numite ticling. Unealta nu a disparut complet, fiind utilizata pe suprafete foarte mici.

Ulterior a aparut masinile pentru slefuit ce aveau montate pe un tambur trei sau patru cutite de metal. Prima masina electrica pentru slefuit a fost inventata inaintea primului razboi mondial.

Exista masini de slefuit foarte performante, cu un zgomot relativ redus prin comparatie cu cele vechi, si care aspira praful si rumegusul rezultat. Calitatea finisarii obtinuta cu aceste masini este aproape perfecta.

Sunt masini de slefuit pentru suprafete mari cu banda continua, intrerupta sau tambur centrifugal, masini cu discuri sau masini speciale pentru colturi si margini.

Pentru ca slefuirea sa aiba loc corect indicat este sa rezpectati anumite tehnici si metode fara de care nu veti putea obtine calitatea dorita a parchetului.