distributie

Daca ati decis sa puneti parchet laminat pe podea va trebui sa stiti si cum sa il ingrijiti pentru a ii prelungi viata cat mai mult. Sunt si cateva idei si sfaturi pentru a mentine parchetul in stare buna.

Aspirati locuinta cat mai des pentru a preveni depunerile de praf de pe obiectele de mobilier sar si de pe parchet. La intrarea in casa puneti u covoras pentru a sterge incaltamintea.

Parchetul laminat este facut astfel incat temperatura optima de utilizare a fie cuprinsa intre 18 si 24 de grade celsius. In cazul in care mentineti aceasta temperatura, parchetul nu va suferi foarte mult. Umiditatea este si ea foarte importanta. Tinand cont de faptul ca materialul de baza pentru parchet este lemnul, acesta se va dilata la umezeala si se va contracta la uscare. In perioada iernii din lcauza umiditatii mari parchetul se umfla. Va trebui sa incalziti bine camere si sa utilizati chiar si dezumidifcatoare.

Parchetu laminat este o alegere foarte populara pentru proprietarii de locuinte si are un asect elegant similar parchetului din len masiv dar este mult mai usor de intretinut si mult mai ieftin.

Intretinerea parchetului laminat nu se face greu dar va trebui sa il protejati de apa si zgarieturi. Puteti sa curatatiusor cu unele produse de curatare. E indicat sa evitati substantele de curatare care au chimicale puternice si de asemenea va recomandam sa evitati acele produse care vor lasa urme si vor decolora suprafetele.

In momentul in care curatati suprafetele de parchet laminat va recomandam sa utilizati mai intai o matura cu care sa eliminati tot praful. Ulterior va trebui sa dati si cu aspiratorul si sa utilizati o perie delicata. Aveti grija sa aspirati si zonele mai putin accesivile de la colturi in care se aduna de obicei praf.