Sector tehnic
- Instructiuni montaj parchet stratificat
- Instructiuni montaj parchet
- Instructiuni montaj usi
- Servicii montaj
- Instructiuni montaj parchet Deck
- Adeziv parchet
- Parchet masiv
- Parchet stratificat
- Parchet triplu stratificat
- Raschetare parchet
- Parchet stratificat sfaturi
- Adeziv parchet sfaturi
- Sfaturi parchet masiv
- Sfaturi parchet triplu stratificat
- Caracteristici parchet triplu stratificat
- Parchet dublu sau triplu stratificat?
- Intretinerea parchetului triplu stratificat
- Pasi raschetare parchet
- Slefuirea parchetului
- Pret parchet stejar
- Parchet triplustratificat
- Parchet stejar
- Ghid de cumparare parchet masiv
- Ce este parchetul triplu stratificat?
- Ghid de cumparare parchet triplu stratificat
- Ghid de cumparare elemente fixare parchet
- Montajul si intretinerea parchetului din bambus
- Ghid de cumparare parchet bambus
- Avantaje parchet stratificat
- Pasi montare parchet laminat
- Cum se curata parchetul laminat
- Sfaturi intretinere parchet
- Cum alegem parchetul pentru casa
- Cum se reconditioneaza parchetul masiv
- Etape raschetare parchet
- De ce lacuim parchetul
- Avantaje parchet triplustratificat
- Pasi lacuire parchet
- Cum alegem parchetul
- Parchet stratificat avantaje si dezavantaje
- Cum se curata parchetul?
- Cum curtam parchetul triplu stratificat
Invalid query string!
Multa lume considera ca un parchet masiv implica proceduri laborioase de montaj si finisare si costuri semnificative de la achizitionare, pana la intretinere.
Deoarece un parchet bine montat, este un parchet durabil, va recomandam ca, inca de la achizitie, sa optati pentru produse si servicii al caror raport calitate-pret sa fie unul avantajos dvs.
Pentru a beneficia din plin de calitatile unei pardoseli, este recomandat sa tineti cont de tipul de parchet ce se va monta in locuinta dvs., inca din faza de proiectare.
Se considera ideale pardoselile care indeplinesc urmatoarele calitati: aspect placut, capacitate de izolare termica si fonica, eficienta economica, rezistenta la uzura, durabilitate in timp si intretinere usoara.
Parchetul din lemn masiv ofera o izolare termica foarte buna, la aceasta contribuind si grosimea sa mai mare decat in cazul celorlalte variante.
Deoarece se livreaza nelacuit, poate fi finisat fie cu bait- in cazul in care se doreste schimbarea culorii, fie cu lac sau ulei.
Parchetul stratificat se livreaza gata finisat, iar dispunerea perpendiculara a lamelelor nu-i permit sa lucreze in timp, fiind ideal pentru sistemele de incalzire prin pardoseala. Dupa ani de folosire, stratul de uzura poate fi slefuit si relacuit. Rezistenta la uzura este aceeasi ca a parchetului masiv. In comparatie cu parchetul masiv, cel stratificat are o durata de viata redusa, datorita stratului de uzura.
Montajul unui parchet masiv nu inseamna doar simpla lipire cu adeziv- trebuie avut in vedere stratul suport care trebuie sa fie foarte dur, o sapa profesionala, nu friabila, cu umiditate de maxim 2% CM.
Intr-o constructie noua, parchetul din lemn masiv este unul din lucrurile instalate la urma. Orice lucrare care implica apa sau umezeala ( instalatii sanitare, tavane acustice, lucrari la pereti ) trebuie sa fie incheiate inainte de a instala parchetul. Sistemele de incalzire si aerisire trebuie sa fie operative in intregime, mentinand o temperatura constanta in camera de 15.5 – 16 grade C si o umiditate relativa de 30 – 50 % .
Parchetul nu va fi livrat pana cand cladirea nu este terminata si orice lucrari in ciment, tencuiala , var si alte materiale sunt complet uscate. Betonul si tencuiala trebuie sa fie uscate si vechi de cel putin 60-90 de zile, in felul acesta evitandu-se stricaciunile provocate de umezeala.
Parchetul trebuie sa ajunga la locul instalarii cu cel putin 72 de ore inainte de instalare. Cutiile nu se vor deschide pana nu este gata de instalare. Parchetul trebuie depozitat intr-un loc uscat, asigurand un spatiu minim de 10 cm sub si in jurul cutiilor. Nu se aseaza in picioare. Nu se depoziteaza direct pe beton sau langa pereti exteriori. Cutiile ar trebui asezate in zona de instalare, unde umiditatea relativa trebuie sa fie cuprinsa intre 40 – 60 %, iar temperatura intre 15,5 – 19 grade C.
Sapa trebuie sa indeplineasca anumite conditii , pentru montajul corect al parchetului din lemn prin procedeul de lipire :
Sa fie compacta – trebuie sa aiba o grosime de 5 cm ;
Sa fie rigida in toate punctele ei ( chiar daca se utilizeaza materiale fonoabsorbante ) ;
Sa nu prezinte fisuri sau crapaturi ;
Sa fie perfect plana si nivelata ;
Sa fie curata ( fara urme de vopsea, grasimi, praf, uleiuri ) ;
Sa fie neteda ;
Sa fie uscata, umiditatea maxima acceptata fiind de 2 % ;
Sa fie protejata impotriva infiltratiilor de apa .
Dupa tratarea sapei, se incepe lipirea parchetului cu adeziv. Adezivul se aplica utilizand un spaclu zimtat, pe o suprafata pe care se poate monta parchet in circa 20 de minute. Lamelele de parchet se instaleaza prin apasare pe adezivul umed. Rosturile de dilatare catre ziduri si la punctele fixe trebuie sa fie de 12-15 mm pentru fiecare metru de latime, pe fiecare parte si 10 mm pentru fiecare metru de lungime , la fiecare capat. La praguri, rostul de dilatare se acopera cu un profil de prag. Slefuirea se face cu ajutorul masinilor de slefuit cu banda abraziva ; operatiunea se face in trei faze succesive, care folosesc abraziv cu granulatie din ce in ce mai fina. Aceste operatiuni sunt urmate de aplicarea chitului de rosturi.
Se recomanda aplicarea a 2-3 straturi de lac, iar pentru fiecare strat, inainte de urmatoarea aplicare, asteptam ca lacul sa se usuce si sa se intareasca.
Lamelele de parchet se pot monta in diverse stiluri, in functie de modul de dispunere, printre care:
Stilul englezesc - lamelele vin dispuse in sensul lungimii lor, pot fi asezate paralel cu peretii, pe directia sursei de lumina pentru a estompa vizualizarea imbinarilor sau in diagonala ; in cazul in care lumina cade transversal, montajul incepe de la usa .
Stilul “ patrat “ – se constituie patrate din alaturarea unui numar de lamele, alternand modul de dispunere vertical, orizontal si pe diagonala.
Stilul “ fasii si benzi “ – zona perimetrala este constituita dintr-o fasie diferita ca geometrie de zona centrala, delimitarea facandu-se din elemente dispuse ca legatura intre diversele figuri, sub forma unor benzi.
Stilul “ solzi de peste “ – lamelele sunt dispuse la 90 grade intre ele, astfel incat capatul uneia sa se uneasca, cu latura mare a celeilalte.
Parchetul din lemn masiv este un produs natural şi reacţionează higroscopic la condiţiile schimbătoare ale mediului. Lemnul absoarbe aburii de apă din mediu şi se dilată când umiditatea în încăpere creşte sau permite evaporarea acesteia şi se contractă când umiditatea aerului scade. Aceasta poate influenţa schimbarea formelor şi a dimensiunilor elementelor, iar ca urmare pot apărea fisuri şi crăpături când umiditatea aerului este prea mare sau prea mică o perioadă îndelungată de timp.
Pentru a micşora efectele acestui lucru,, în încăpere trebuie să se menţină condiţiile care sunt optime pentru persoane: 45-60% umiditate şi temperatura relativă a aerului aproximativ 16-22 °C. Cea mai dificilă perioadă este iarna, când umiditatea aerului scade foarte mult. Atunci este bine ca în încăperea să se menţină umiditatea dorită, cel mai bine cu ajutorul echipamentelor electrice de hidratare a încăperilor. De asemenea, şi în încăperile cu climatizare poate apărea fenomenul de umiditate prea scăzută a aerului.
Cunoscand tipul de finisaj al pardoselii din lemn, urmariti procedurile corecte de intretinere pentru fiecare tip de finisaj . Nu aplicati niciodata ceara pe o pardoseala “ urethane” . Plasati bariere de praf sau covorase la intrarile interioare si exterioare pentru a opri pietricelele, mizeria si nisipul. Maturati sau aspirati regulat pardoselile din lemn. Niciodata nu spalati cu un mop ud pardoselile din lemn.Apa baltita poate da un aspect tern stratului de finisaj, poate deteriora lemnul si lasa in urma reziduuri decolorate.
Casa Bambus va recomanda sa optati pentru produse profesionale de instalare si finisare, precum Uzin- Pallman sau Bona, care, chiar daca au un pret usor mai ridicat fata de alte produse similare din comert, va asigura calitatea finisajului si longevitatea pardoselii dvs. Datorita echipei de profesionisti cu care colaboram, va putem oferi produse si servicii de calitate exceptionala, la preturi foarte avantajoase.