distributie

Pentru a prelungi durata de viata a parchetului recomandam tratarea acestuia odata la cel putin cinci ani cu doua straturi de palux si lac. Reconditionarea parchetului incepe cu raschetarea acestuia apoi urmeaza aplicarea succesiva a straturilor de grund, lac si chit. 

Citite mai multe despre Raschetarea parchetului.

Daca pe suprafata parchetului se pot observa denivelari acestea pot fi indreptate folosind o rindea manuala sau electrica. Se recomanda scoaterea plintei vechi si inlocuirea acesteia. Plinta este un accesoriu indispensabil pentru estetica unei incaperi pardosite. Se poate alege o plinta realizata din lemn masic, disponibila intr-o gama vasta de asente si modele.

 

Etape:

1. Pregatirea suprafetei

Pentru a avea acces la toata suprafata, mobila si restul obiectelor au fost scoase din camera. Trebuie aspirat foarte bine praful si suprafata se va sterge cu un mop foarte bine stors.

2. Raschetarea

Se utilizeaza masina de raschetat parchet si se incepe slefuirea la inceput cu granulatie mare pana se scor zonele inchise si parchetul ramane uniform.

3. Slefuirea marginilor

Pe la margini si colturi e nevoie de interventia detaliata ce se poate efectua manual sau folosind o masina de slefuit de proprietati reduse.

4. Pregatirea grundului

Grundul se pregateste asa cum specifica indicatiile de pe ambalaj, de cele mai multe ori in combinatie cu un solvent. Produsele se toarna intr-un vas si se amesteca bine.

5. Aplicarea grundului

Se face cu ajutorul unei pensule late cat mai uniform in unul sau doua straturi in functie de vechimea parchetului si gradul de deteriorare al acestuia.

6. Chituirea

Se chituiesc rosturile si suprafata se slefuieste cu o granulatie de 120 si se elimina urmele de chit.

7. Lacuirea

Se aplica lacul cu ajutorul unui trafalet. Dupa uscare se selfuieste si se aplica un nou strat de lac fara a se repeta slefuirea dupa uscare.