distributie

Se recomanda sa pastrati in camera parchetul laminat timp de 48 de ore. Acest lucru va asigura ajustarea parchetului la umiditatea camerei pentru a preveni dilatarea ulterioara si umflarea dupa instalare.

Se va studia suprafata. Va trebui sa verificati cu ajutorul unei rigle pentru a determina daca podeaua are umflaturi sau este dreapta. In cazul in care sunt denivelari mai mari de 3 mm intre rigla si podea, aceste gauri trebuie umplute cu material ziolant si trebuie nivelata suprafata.

Puteti sa plasati distantiere pe peretii din camera in asa fel incat sa raman un anumit spatiu intre pereti si podea, pentru a permite extinderea ulterioara care poate sa fie cauzata de umiditate. Sunt suficiente doua distantiere pentru o placa de parchet. Dupa ce puneti distantierele puneti prima placa de parchet cu canelurile spre perete.

Daca peretele e curbat puneti placa in asa fel incat sa nu ramana un spatiu intre placa si perete. Utilizand distantierele se taseaza o linie pana la capatul placii pentru a putea contura curba peretelui. Decupati zona desenata cu ferastraul pentru a se potrivi cu curba peretelui.

Cuplati placa urmatoare pe primul rand in asa fel incat canelurile sa se suprapuna. E important sa puneti o mica bucata de placa la intersectia a doua placi, si in acest mod puteti preveni alunecarea placilor inainte de imbinare.

Dupa ce plasati capetele primei si al celei de a doua placi, puteti prinde prima placa de a doua si puteti sa imbinati placile la capete lovind marginea cu ajutorul unor pene pentru parchet si al unui ciocan.

Atunci cand ajungeti la ultima placa. Pentru aceasta ar trebui sa plasati o placa intreaga alaturi de primul rand cu limba spre perete si sa lasati un spatiu minim de 4 mm intre primul rand si placa. Ulterior desentati pe placa cu un echer pentru a putea taia bucata care se va potrivi intre perete si ultima placa.

Dupa ce efectuati masuratorile puteti sa taiaati placa masurata utilizand un ferastrau electric.

Dupa ce terminati primul rand puteti incepe sa aplicati si un strat subtire de adeziv pe locul in care prima placa se va imbina cu a doua placa. Adezivul aplicat poate sa impiedice infiltrarea apei in podea pentru cazul in cae se varsa peste parchet in cazul in care parchetul este curatat cu carpa uda.

 

Lipiti a doua placa pe prima palca, dar tineti-o cu ambele maini si repetati provesul pentru a instala celalte placi pana cad se acopera intreaga suprafata.