distributie

Inainte de a lacui parchetul agitati reciepientul si lasati-l sa stea nemiscat intre 5 si 10 minute inaiinte de a il aplica. Pe lemnul crud se aplica mai intai un grund pentru parchet intr0un singur strat. Se aplica grundul in mod sistematic si fara intreruperi. Se planifica aplicarea si se ine cont unde veti incepe si unde veti iesi din camera. Se aplica grundul pe margini de la un capat cat mai indepartat al camerei cu o rola mica su cu o pensula. Nu se lacuiesc toate marginile in acelasi timp. Imersati rola in vas si aplicati grundul in mod uniform fara sa apasati pe rola si perpendicular pe firba de lemn. Uniformizati sectiunea si trceeti din nou cu rola numai pe lungimea fibrei.

Uniformizati aceeasi sectiune trecand inca o data cu rola in lugimea fibrei lenului, fara sa mai adaugati grund. Se ridica si se pune rola cu atentie. Pasii de mai sus se repeta pentur inca 2 m. suprapuneti aplicarea cu sectiunea anterioara pentru a obtine o tranzitie uniforma si reptati pana in momentul in care se acoper asuprafata. Lasati sa se usuce pentru 2-3 ore. Efectuatisi o slefuire usora a suprafetei de parchet tratat utilizand hartie abraziva granulata.

Apirti podeaua de lemn si stergeti cuc arpa umeda.

Aplicati si un strat de lac petru parchet in acelasi mod cum ati aplicat si grundul si ulteiror lasati la suca. In zonee in care traficul este redus sunt suficiente doua straturi de lac. Pe suprafetele care sunt supuse unei uzuri ridicate va recomandm sa aplciati si al treilea strat de lac.

 

In conditii normale suprafetele suorta trafic usor dupa 8 ore iar dupa 24 de ore se va aseza mobila la loc. Finisajul va ajunge la amturitate completa dupa o saptamana momentul in care se poate acoperi si cu un covor.