Sector tehnic
- Instructiuni montaj parchet stratificat
- Instructiuni montaj parchet
- Instructiuni montaj usi
- Servicii montaj
- Instructiuni montaj parchet Deck
- Adeziv parchet
- Parchet masiv
- Parchet stratificat
- Parchet triplu stratificat
- Raschetare parchet
- Parchet stratificat sfaturi
- Adeziv parchet sfaturi
- Sfaturi parchet masiv
- Sfaturi parchet triplu stratificat
- Caracteristici parchet triplu stratificat
- Parchet dublu sau triplu stratificat?
- Intretinerea parchetului triplu stratificat
- Pasi raschetare parchet
- Slefuirea parchetului
- Pret parchet stejar
- Parchet triplustratificat
- Parchet stejar
- Ghid de cumparare parchet masiv
- Ce este parchetul triplu stratificat?
- Ghid de cumparare parchet triplu stratificat
- Ghid de cumparare elemente fixare parchet
- Montajul si intretinerea parchetului din bambus
- Ghid de cumparare parchet bambus
- Avantaje parchet stratificat
- Pasi montare parchet laminat
- Cum se curata parchetul laminat
- Sfaturi intretinere parchet
- Cum alegem parchetul pentru casa
- Cum se reconditioneaza parchetul masiv
- Etape raschetare parchet
- De ce lacuim parchetul
- Avantaje parchet triplustratificat
- Pasi lacuire parchet
- Cum alegem parchetul
- Parchet stratificat avantaje si dezavantaje
- Cum se curata parchetul?
- Cum curtam parchetul triplu stratificat
Invalid query string!
Parchet triplustratificat
Parcehtul triplustratificat se monteaza cu usurinta si poate utiliza un sistem flotant care reduce dramatic costurile si durata instalarii. Alt avantaj al acestui tip de montaj este faptul ca atunci cand apar modificari ale anumitor placi, inlocuirea lor se face usor.
In cazul unei lipiri totale tipice parchetului masiv reparatiile se fac greu si relocarea este imposibila.
Atunci cand alegem un parchet triplustratifica pe langa considerentele de natura estetica se recomanda atentie si asupra altor aspecte tehnice:
- diferentele privind duritatea diferitelor esente de lemn;
- stratul suport de pe spate este fabricat dintr-o singura lamela pe intreaga lungime a placii
Parchet triplustratificat
- capetele placilor trebuie sa fie finisate cu plywood care asigura o buna frezare a clickului si implicit imbinarea facila
Pentru mai multe informatii accesati paginile parchet triplustratificat, cum alegem parchetul si pasi de lacuire parchet.
- sistemul de imbinare trebuie sa fie acelasi atunci cand se compara pretul pentru doua produse
- este foarte importanta calitatea lacurilor si uleiurilor utilizate la finisaj.
- lungimea lamelelor pe stratul nobil trebuie sa fie egala ca si dimensiuni.
Principalele avantaje sunt:
- varietatea de esente si finisaje pe un produs natural si ecologic, raportat la o podea laminata care contine fibre de lemn si lianti.
- stabilitatea dimensionala prin comparatie cu parchetul masiv
- posibilitatea montajului flotant dar si lipit prin comparatie cu parchetul masiv
- disponibilitatea la preturi competitive pe dimensiuni mari
- elasticitatea, fonoabsorbtia
- este un produs muolt mai permisiv decat parchetul masiv in ceea ce priveste umiditatea si temperatura.
Pe langa cele enuntate mai pot fi evidentiate si alte avantaje cu privire la preturi, costuri, comparativ cu alternativele din lemn masiv sau laminate.
Parchet triplu stratificat
Exista o mare varietate de tipuri diferite de parchet. Pe langa caracteristica evidenta a tipului de lemn si a culorii, parchetul implica diferite structuri, tratamente de suprafata si tehnici de instalare. Aici dorim sa va oferim o scurta prezentare despre tipurile de parchet disponibile pe piata.
Deoarece cerintele individuale joaca un rol important pentru un parchet (locatia, cerintele de utilizare, calitatea si natura podelei, cladirea noua sau veche, incalzirea prin pardoseala), ar trebui in orice caz sa beneficiati de o consultare individuala si personala.
Parchet triplu stratificat versus parchet masiv
Parchetul cu mai multe straturi este realizat din doua sau trei straturi de lemn pentru stabilitate si un strat superior ca strat de uzura. Parchetul din lemn masiv este confectionat dintr-o singura bucata de lemn masiv. Nici unul dintre aceste tipuri de parchet nu este mai bun sau mai rau, ci mai degraba depinde de scopul dorit de utilizare. Suntem bucurosi sa va aratam diferite tipuri de parchet din lemn cu mai multe straturi si din lemn masiv in showroom-ul nostru unde specialistii nostri va vor oferi sfaturi directe si individuale.
Suprafata de parchet cu ulei versus sigilat:
Parchetul trebuie sa fie lubrifiat sau etansat pentru a proteja suprafata din lemn impotriva impacturilor de mediu precum umiditatea si murdaria. In cazul unui parchet cu ulei, suprafata lemnoasa este protejata cu ulei impotriva patrunderii umezelii, in timp ce porii de lemn raman partial deschisi, astfel incat parchetul mareste aspectul natural si caracteristic al fibrelor de lemn. Daca se acorda o atentie unui ulei obtinut din ingrediente naturale si netoxice, acest parchet poate avea efecte pozitive asupra bunastarii noastre. Un parchet cu ulei trebuie repus la intervale regulate pentru a preveni deteriorarea stratului de protectie. Timpul de lubrifiere depinde de gradul de utilizare si uzura pe care o primeste. Dimpotriva, un parchet sigilat sau lacuit este mai rezistent, suprafata sa fiind lucioasa sau satinata.
Suntem incantati sa va intampinam in showroom-ul nostru, unde specialistii nostri va vor oferi sfaturi personale si competente privind finisajul corespunzator al parchetului.
Instalare: instalare plutitoare fata de lipire la suprafata
O instalatie plutitoare inseamna ca articulatiile de la margine si grosimea placilor de parchet sunt lipite sau blocate, dar nu sunt lipite de substrat. Spre deosebire de aceasta, exista lipirea la suprafata, unde fiecare element de parchet este complet imprastiat in jos pe substrat. Daca sunteti interesat de o podea de lunga durata care poate fi frezata de-a lungul anilor de mai multe ori, va recomandam sa efectuati o metoda de instalare prin lipirea de suprafata de catre un specialist. Daca aveti o incalzire in pardoseala sau alegeti un parchet din lemn masiv, atunci chiar si fixarea la suprafata este singura alegere. Nu in ultimul rand, legatura reduce in majoritatea cazurilor sunetul de picior.
Timp de multi ani, parchetul a devenit un element central in ceea ce priveste proiectarea si amenajarea spatiilor interioare.
De ce sa intamplat asta? Nu este vorba numai de moda, deoarece lemnul este cunoscut pentru caracteristicile sale: elasticitate mare, extrem de rezistenta, un izolator termic si acustic excelent. Mai presus de toate, este cea mai buna optiune daca doriti sa creati o atmosfera primitoare si confortabila.
Gama larga de specii de lemn si multe metode de combinare si procesare aduc diverse optiuni. Dar care este cea care ne satisface nevoile?
Iata ce trebuie sa stiti inainte de a alege parchetul potrivit:
Lemn masiv sau cu straturi
Chiar daca este prea usor sa ne gandim la designul parchetului si culorile care se potrivesc cel mai bine gusturilor sau bugetului nostru, ar trebui sa luam in considerare un element foarte important: parchet masiv sau stratificat?
Parchetul din lemn masiv este realizat dintr-un singur strat de lemn de inalta calitate, care este foarte aproape de miza originala din lemn. Pentru cei care admira stiluri mai traditionale sau clasice, acest tip de parchet evoca sentimente calde.
Un parchet cu straturi este compus din doua pana la trei straturi: unul dintre acestea este lemn masiv, in timp ce celelalte sunt miezuri de lemn de calitate inferioara. Acest tip de parchet are avantajul instalarii si intretinerii usoare.
Tipul de lemn
Stejar, arin, artar, bambus, frasin, african Doussie, Iroko, Afrormosia, etc. o gama larga de specii de lemn este folosita pentru parchet! Dar de ce ar trebui sa alegem unul dintre aceste materiale si nu altul? Dincolo de gusturile estetice, trebuie sa tinem cont de caracteristicile tehnice ale lemnului pe care il alegem.
Acesta este motivul pentru care este mai bine sa fiti informat despre modul in care tipul de lemn care l- ati ales a raspuns la diferite conditii de mediu, cum ar fi umiditatea sau temperatura. De fapt, fiecare dintre tipurile de lemn reactioneaza diferit fata de celelalte, vom alege sa ne confruntam cu surprize neplacute.
De exemplu, parchetul de stejar trebuie utilizat in medii cu temperaturi intre 15 si 30 ° C, unde nivelul de umiditate in aer este intre 45% si 65%. Parchetul din lemn de maslin ar trebui sa fie utilizat intr-un mediu in care temperatura nu trebuie sa depaseasca 25 ° C. Parchetul din lemn de masline Doussie are aceleasi caracteristici, dar se schimba deoarece este foarte rezistent si poate fi utilizat in medii in care poate exista contact direct cu apa, cum ar fi bucatarii sau toalete.