distributie

Vreti sa alegeti podeaua in stil natural si inconfundabil? Atunci podeaua de lemn este una din cele mai bune opriuni. Va vom explica in cele ce urmeaza principalele avantaje si dezavantaje ale amenajarii utilizand parchet triplustratificat care sa va ajute sa faceti cele mai bune alegeri pentru un anummit spatiu.

Parchetul stratificat este realizat din mai multe lamele si acest lcurur ii da o buna rezistenta la trafic si evita toate problemele precum desprinderea lamelelor de pe stratul de suport.

Comparativ cu parchetul masiv ori chiar cu cel dublustratificat parchetul triplustratificat are si o foarte buna stabilitate dimensionala. In stratul numarul trei se va spori rezistenta iar acest strat se numeste strat de contrabalans. Deoarece este un produ stabil parchetul triplustratificat este o investitie buna pe termen lung si in plus va avea nevoie de eforturi de intretinere minime. Putem spuen ca acest aprchet este mult mai rezistent la uzura si la trafic intens si este cea mai buna alegere pentru spatii des tranzitate. Cel de al treilea strat ale acestui parchet poarta numele de strat suport si e facut din lem de plop sau de mesteacan daca aprchetul e facut in europa.

Un alt avantaj pe care podeaua il are sta in faptulca are  o grosime mi mare si asta ii da o izolati termica mult mai buna. Cu toate acestea pretul pe care parchetul triplustratificat il are e mai mic prin comparatie cu cel dublustratificat.

 

In cele mai multe cazuri, parchetul triplustratificat are si un sistem de prindere mecanica cu dublu click si e mult mai eficient fata de toate celelalte tipuri de parchet pentru ca poate sa se despinda foarte usor de stratul supot. Lucrul acesta este un mare avantaj pentru ca lemnul e un material viu ce absoarbe si reabsoarbe umiditatea pe intreaga sa durata de viata. Cu toate acestea este si un mic dezavantaj: nu poate sa fie reconditionat de multe ori.