distributie

Tot mai des in ultimul timp se dezbate intens subiectul ce vizeaza alegerea placarii pentru sapele incalzite.

Aflati mai multe despre parchet triplu stratificat si caracteristicile tehnice ale acestuia.

Parchetul triplu stratificat prezinta stabilitatea dimensionala superioara celui dubku stratificat data de cel de al treilea strat. Stabilitatea dimensionala este criteriul cel mai important pentru ca, achizitionarea unei pardoseli din lemn este o investitie majora pe termen mediu sau lung.

Parchetul dublu stratificat are, datorita grosimii mai mici, un transfer termic mai mare fata de cel triplu stratificat. Acest lucru apare la parchetul dublu stratificat si nu la cel multistrat.

La parchetul dublu stratificat stratul de suport este confectionat din conifere in timp ce lacel multi strat se foloseste lemn de mesteacan sau plop, in special pentru parchetul fabricat in Europa.

Parchetul triplu stratificat este in majoritatea cazurilor cu sistem de imbinare dublu click, fata de cel dublu care se bazeaza pe imbinari clasice nut feder. Prinderea mecanica a sistemului click este mai eficienta prin prisma faptului ca lemnul este un material ce absoarbe si reabsoarbe umiditatea pe toata durata sa de viata.

Datorita fluctuatiilor de temperatura si umiditate in cazul parchetului dublu cu sistem de prindere nut-feder apar rosturile vizibile ce genereaza cun disconfort estetic.