distributie

Parchetul de bambus prezinta diferite nuante diferite intre fibrele din cadrul aceleiasi placi sau de pe placi diferite. Recomandam ca inainte de instalare sa se desfaca un numare mai mare de pachete si placile sa fie dispuse dupa bunul gust pentru obtinerea unui design optim al podelei.

Parchetul de bambus se instaleaza prin montaj cu adeziv aplicandu-se direct pe stratul de baza (sapa) imbinarea fiind clasica nut si feder. Dupa montaj trebuie lasat 24 de ore pentru a se intari adezivul sa se poata pasi, si 48 de ore pana uscarea completa a adezivului. Va recomandam un adeziv special pentru parchet masiv, mono sau bicomponent poliuretanic, exclus adezivii pe baza de apa.

Consumul mediu pentru o sapa autonivelanta este de 1kg/mp. Va recomandam sa luati in calcul si gradul de finisare al sapei, cu cat va fi mai poroasa cu atat consumul de adeziv va fi mai ridicat.

Este foarte important pentru lemnul masiv ca umiditatea aerului sa fie in limitele recomandate. Va recomandam o umiditate intre 40 si 60%. Umiditatea se poate controla si cu ajutorul umidificatoarelor sau dezumidificatoarelor. Temperatura aerului trebuie sa fie constanta, recomandam sa nu se depaseasca 25 de grade si sa se evite variatiile bruste de temperatura. Curatarea se poate face prin aspirare saptamanala cu o perie adaptata pentru pardoseli, urmata de o stergere cu mopul aproape uscat, utilizand o solutie cu detergent neutru.

Folosirea stergatoarelor in zonele de intrare va retine o mare parte din murdarie, si poate prelungii durata de viata a pardoselii.