distributie

Cititi mai multe despre parchet.

Bambusul este o planta ierboasa ce se gaseste in regiunile tropicale din Asia. Plantele de genul bambus sunt variate ca dimensiuni, putand fi foarte mic sau urias. Tulpina sa prezinta noduri pe alocuri si este goala in interior. Rezistenta este incredibila si de aceea este tot mai utilizata in amenajari, constrcutii, si pentru realizarea parchetului, mobilei, si dusumelelor. Resursa este regenerabila intr-un timp foarte scurt. El creste pana la 30 de centimetri pe zi iar o plantatie de bambus se reface in 5 ani. Un singur hectar poate produce pana la 10 tone de lemn de bambus fiind materia prima pentru o varietate foarte mare de produse, de la industria alimentara la textila.

Parchetul de bambus reprezinta o pardoseala stratificata din lemn masiv de bambus. Pentru obtinerea acesteia straturile de lemn de bambus care se obtin dupa prelucrarea acestuia se lipesc intre ele cu adezivi special.

Astfel in functie de orientarea acestor straturi bambusul poate fi: orizontal – straturile sunt dispuse longitudinal cu partea lata a taieturii in asa fel incat sa se vada foarte bine nodurile si structura acesteia; vertical – straturile sunt dispuse longitudinal cu partea ingusta a acestora, structura fiind mai putin vizibila si densificat – fibrele din bambus sunt supuse unui proces de rasucire ce confera o rezistenta suplimentara foarte ridicata fata de celelalte modele.

 

Lemnul de bambus este un produs 100% natural si parchetul din bambus va prelua aceste caracteristici in asa fel incat suprafata obtinuta nu este una perfect uniforma. Naturaletea acestuia consta in faptul ca apar diferente de nuanta intre fibrele din cadrul aceleasi placi sau de pe placi diferite.