distributie

In cazul in care aveti in casa podea din parchet masiv nu trebuie a o inlocuiti cu una laminata. Este ul mai intelept sa reconditionati parchetul masiv in special daca are esente lemnoase de calitate.

Se spune ca parchetul masiv este cea ma expusa mobila din casa si reprezinta o podea eleganta pe care mobila si alte materiale nu o pot compensa. Argumentele in sesnul acesta pornesc de la calitatea cunoscuta si apreciata a lemnului: conductibilitate, un bun izolator acustic, rezistenta mare la uzura si durabilitate in timp. Datorita caliatilor sale functionale si estetice lemnul va pune in valoare tot ambientul. Sunt doua tipuri de reconditionare, cele dictate de gradul de deteriorare pe care il are suprafata.

Nu se intervine supra pachetului din lemn decat atunci cand este necesar. Primul tip de reconditionare este realizata pentru a se intretine parchetul si este necesar in momentul in care stratul de lac este mai subtire, are crapaturi sau e zgariat. Prin zonele afcetate parchetul poate sa absoarba umezeala din armosfera, se umfla si in foarte multe cazuri poate sa se deterioreze complet in cazul in care nu e reconditionat. In zonele in care traficul este inesn parchetul incepe sa prezinte si semne de uzura dupa 6-8 ani. Daca lacul e in stare acceptabila, reconditionarea se va limita la slefuirea intregii suprafete pentru a se elimina patina superficiala iar operatiunea va fi urmata de reimprospatarea stratului de lac.

Daca uzura e mai accentuata se recomanda si reconditionarea prin raschetare adecvata a parchetului.

 

Se verifica si se consolideaza suprafata si se testeaza daca sunt lamele de parchet in miscare sau care scartaie ori care sunt batute in cuie pe partea superioara. Pentru a consolida lamelele se asteapta cel putin 12 ore sa se usuce complet zonele tratate astfel si apoi se va trece la raschetarea propriu zisa.