distributie

O alegere populara in ceea ce priveste podelele este parchetul laminat. In comparatie cu parchetul din lemn masiv acesta e mult mai usor si mai ieftin de intretinut dar are acelasi aspect elegant.

Inainte de toate se recomanda sa se indeparteze mizeria si praful utilizand o matura delicata sau un aspirator. Aveti grija sa aspirati si locurile care sunt mai punt accesibile dar si colturile in care se acumuleaza parul si vlana de animale.

Pentru a face o intretinere zilnica corecta este de ajuns sa aspirati parchetul si sa il curatat cu un mop umed. Suprafata se va usca imediat fata sa apara si petele lasate de picaturile de apa. Se recomanda sa nu folositi foarte multa apa pentru ca aceasta va patrunde prin imbinari si va fi absorbita stricand astfel materialul.

Se recomanda sa evitati sa utilizati produse chimice pentru curatare care decoloreaza sau lasa urme. De asemenea, va recomandam sa nu apelati la produse cu textura uleioasa pentru ca vor lasa urme lipicoase. Pentru a elimina petele puteti sa folositi o solutie pentru curata geamurile diluata in apa. Aveti grija sa nu contina amoniac pentru ca acesta ataca stratul protector al parchetului.

In cazul in care va cumparati produse pentru curatat optati pentru produse profesionale care sa fie potrivite cu tipul de parchet pe care il aveti.

Pentru a dezinfecta parchetul se poate utiliza solutie preparata in casa.

Pentru  ca parchetul sa fie curatat perfect nu este nevoie de solutii speciale ci de putin otet alb sau de o carpa curata. Amestecati o ceasca de otet alb cu doua cani de apa si utilizati solutia pentru a improspata aspectul lemnului si pentru a distruge microbii.

 

Podeaua va arata ca noua. Poate sa aiba un luciu special si va fi curata, fara pete si fara urme.