distributie

Fiind supuse in permanenta unor tranfosrmari foarte rapide multumita aparitiei unor modele si unosr trehnologii revolutionare, piata pentru amenajari interioare a suferit modifiari cantitative dar si calitative majore in toate planurile si sunt supuse atentiei cele mai importante dezavantaje si avantaje ale tipurilor de parchet. Piata parchetului din tara noastra cuprinde in general trei mari tipuri de parchet: cel din lemn masiv, cel laminat si cel triplustratificat.

Parchetul din lemn masiv este cel care se utilizeaza pe scata larga pana in jurul anilor 90 fiind o alternativa preferata si unica pentru amenajare apodelelor. Ca si avantae putem sa mentionam durabilitatea foart buna, izolatia termica, neretentia prafului si rezistent amare in timp a finisajelor prin raschetare ce pot tine pana la cativa ani in forma conservata.

Principalele dezavantaje care sutn demne de mentionat sunt reprezentate de faptul ca lucreaza in timp din cauza propriei umiditati sau a celei ambentale si acest lucru creaza si o anumita instabilitate dimensionala. Archetul laminat sau cel triplustratificat va fi folosit pe o scara larga pentru ultima perioada in mai  multe spatii de la locuinte si pana la institutii pricipale iar avantajele sunt date de preturile foarte mici de cumparare.

Compozitia este realizata in trei straturi iar parchetul laminat este format in principiu din straturi de rumegus, melamina si folie protectoare pe cand cel stratificat este actu in general din duua straturi de esenta de conifere si un al treilea strat de lemn nibil.

Fiind alcatuiti din mai multe straturi nu vor aparea acele probleme specifice ce tin de stabilitatea sa dimensionala. Parchetul nu se va rascheta si nu se va refinisa. Permite si instalarea unui sistem de incalzire prin podea.

 

Parchetul stratificat este regle parchetului pentru ca are o serie de calitati tehnice perfecte: e bine uscat, dispunerea perpendiculara a straturilor nu permie deformari in timp, are un aspect elegant similar cu cel al parchetului din lemn masiv si se poate lacui dupa preferinte. Este mult mai rezistent la umiditate comparativ cu parchetul confectionat din lemn masiv.