distributie

Alegerea parchetului poate sa para o treaba simpla, dar in realitate nu este. Va trebui sa tineti cont de mai multe aspecte in momentul in care luati astfel de decizii  penru a va bucura de un parchet frumos si trainic.

In momentul in care alegeti parchetul va trebui sa tineti cont si de destinatia pe care o va avea incaperea, dimensiunile sale si modul in are va fi decorata dar si de culorile utilizate in design interior sau de gradul de luminozitate.

In primul rand un prim aspect pe care ar trebui sa il ai in vedere pentru a alege parchetul sunt cele practice. In cazul in care parchetul e destinat camerei de zi sau holului de la intrare e obligatoriu sa alegeti placile din parchet laminat.

Culoarea parchetului ar trebui sa tina seama nu doar de restul culorilor din camera dar si de dimensiunea camerei. Nuantele inchise de parchet se potrivesc pentru incaperile care au suprafete mari precum livingul. E recomandat contrastul intre parchet si culoarea peretilor precum si a mobilei. In cazul in care alegeti un parchet inchis la culoare, vopsiti peretii in nuante deschise si alegeti o mobila luminoasa. Puteti sa obtineti acelasi aspect placut si prin contrastul dintre parchetul inchis si un covor in nunate mai vesele.

 

Chiar si atunci cand podelel din parchet laminat se intretin usor si sunt rezistente la zgarieturi, nu inseamna ca nu pot fi distruse. Pentru a prelungi viata podelor din parchet dar si pentru a le pastra frumoase cat mai mult timp este necesar sa le intretineti corespunzator.