distributie

Parchetul triplustratificat nu poate fi comparat cu cel laminat pentru ca vorbim despre o podea din lemn comparativ cu una confectionaa din materiale compozit. Conorm definitiilor inclusiv parchetul din bambus va fi exclus ca si apartenenta din aceasta titulatura. Parchetul stratificat este natural spre deosebire de cel laminat care este produs din aschii si rasini sintetice presate. Stratul de uzura are grozimea de 3.5 mm de lemn de esenta tare finisat cu 5 straturi de lac pe baza de apa si intarit prin uscare cu ultraviolete. Acesta poate sa suporte si finisari ulterioare. Parchetul laminat are si un strat de uzura de macim 1 mm si apoi acesta se va deprecia nemaiputand fi reconditionat. Ciclul de viata al parchetului laminat este mai scurt comparativ cu cel al parchetului stratificat. Costurile pentru ontaj si pentru inlocuire anuleaza si avantajele initianel ale pretului de achizie.

Fptul ca parchetul stratificat poate sa fie refinisat permite schimbarea aspecttului sau si inclusv aplicarea unui tratament finale so poate sa fie baituit, uleiat si periat sau antichizat.

In cazul in care vor aparea mai multe defectiuni vizibile si amprentari sau zgarieturi adanci parchetul se poate inlocui si poate fi refinisat si va reveni la aspectul sau initial. In cazul parchetului laminat astfel de operatuni sunt imposibil de realizat. Un atu banal este constutuit de grosimea pe care o are parchetul triplustratificat.

Izolarea termica su fonica este cu mult superioara pentru parchetul de lemn trplustratificat in special pentru ca vorbim despre un lemn viu si clad prin naturaletea sa. In ceea ce priveste usurinta la montaj amandoua produsele pot fi gasite in varianta dubluclick si avantajul tine de domensiunea placii.

Oentru i fixare mai buna si pentru sporiea calitatii instalarii parchetul se poate minta si prin lipire ape sapa. In cazul archetului laminat vorbim despre un produs care se monteaza flotan. Avantajul parchetului de lemn va deveni evident in cazul incaperilor cae vor beneficia de incalzire prin podea.

 

Sunt mai multe tipuri de parchet d elemn, cel masiv si cel stratificat si diferenta de baza dintre ele tine de constructie. Parchetul stratificat consta in doua sau in trei straturi de lemn lipite la un unghi de 90 de grade. Stratul de sus al parchetului se va face din lemn de esenta tare si celelate straturi care se afla sub cel superior sunt realizate in totalitate din len de conifere. Parchetul sratifficat este finisat in fabrica si e gata sa fie instalat du[a ce este cumparat.